Honderd chemische demonstratieproeven (december 1993)

Honderd chemische demonstratie proeven is een product van de Universiteit van Leeds, Engeland. Op twee banden (VHS) worden meer dan 100 proeven (totale speeltijd 3 uur en 15 minuten) met weinig commentaar en zonder uitleg gepresenteerd, waardoor ze op veel verschillende manieren te gebruiken zijn door de scheikundeleraar van mavo, havo en vwo. Ook in het beroepsonderwijs (VBO, MBO, HBO) zijn deze banden zeer bruikbaar.

De proeven variëren van thermolyse van kwik(II)oxide tot de cel van Volta. Er zitten vertrouwde succesnummers bij zoals de fonteinproef, de ammoniumdichromaat vulkaan, de zuurstof/waterstof-knal, de thermiet-reactie. Ook de proeven die vaak te gevaarlijk zijn om zelf te doen of instrumenten vereisen die erg duur zijn, worden getoond.

De video gaat vergezeld van een uitvoerige docententoelichting. Bij elke demonstratie worden vermeld:

Om de leraar die met de computer werkt behulpzaam te zijn, wordt de docentenhandleiding op CD in Word-formaat meegeleverd. Achterin de toelichting is opgenomen welke proeven waar te gebruiken zijn bij de leermethoden Chemie van Wolters-Noordhof en Chemie Overal van Educaboek.

Honderd chemische demonstratieproeven is permanent in prijs verlaagd en kost € 75,00 (exclusief administratie- en verzendkosten).

Deze serie is nu ook op DVD te verkrijgen.
De DVD is voorzien van een menu, zodat elke proef met een paar klikjes te vinden is.

Honderd chemische demonstratieproeven op DVD kost € 60,00 inclusief docentenhandleiding (exclusief administratie- en verzendkosten). Heeft u de video al, dan kost de losse DVD € 35,00.