Rembrandt's meesterlijcke streken (1999)

De video Rembrandt's meesterlijcke streken toont de vorderingen van het Rembrandt Research Project. Dit project werd gedurende acht jaar ondersteund door DSM bij het natuurwetenschappelijk onderzoek naar het bindmiddel dat Rembrandts verven zo'n unieke samenstelling gaf.

Het Rembrandt Research Project heeft tot doel het geschilderde werk van Rembrandt te onderzoeken op zijn ontstaansgeschiedenis. Daarbij gaan de onderzoekers onder meer na of de schilderijen door Rembrandt zelf zijn gemaakt. Ook bekijken de wetenschappers nauwkeurig in welke staat de werken verkeren. Ze onderzoeken Rembrandts werkwijze, zijn panelen, doeken, onderschildering en werksysteem.

De band toont hoe het onderzoek wordt aangepakt en welke vorderingen zijn gemaakt. In beeld verschijnen experimenten, waarbij de kleurige 'toverkunst' van Rembrandt stapje voor stapje wordt ontleed.

De band zou gebruikt kunnen worden ter afsluiting van bijvoorbeeld een schooljaar of vlak voor de vakantie bij zowel de vakken scheikunde als tekenen.

Prijs: € 20,00